Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile, dupa ce, vineri, Tribunalul Bucuresti a admis recursul procurorilor fata de decizia de cercetare a lor in libertate.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva.

Astfel, cei doi vor fi incarcerati la Directia Cercetari Penale.

In 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vintu, alaturi de Ion Ilie Cezar, a fost retinut, pentru santaj de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca a pretins lui Sebastian Ghita 150.000 de euro lunar, actiunea survenind unei plangeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghita i s-au cerut 200.000 de euro, insa managerul Realitatea a spus ca da doar 150.000 de euro.

Banii au fost ceruti pentru ca Ghita sa "sa fie lasat in pace" de Vintu si sa ramana managerul Realitatea, dupa ce patronul Asesoft a platit datoriile postului TV si a facut investitii, suma ridicandu-se la zece milioane de euro.

Ca garantie ca Ghita va face ce i se cere, Vintu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, sa fie "umbra" managerului Realitatea TV, a sustinut Parchetul, situatie confirmata de interceptarile realizate de anchetatori.

In momentul in care Ion Ilie a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 de euro, la sediul realitatea TV, acesta a spus ca reprezinta rata de leasing pentru un elicopter, insa, potrivit contractului, acveasta rata este de 13.000 de euro, mai spun procurorii.

  • Vantu pregateste o surpriza

Sorin Ovidiu Vintu a ajuns la Directia Cercetari Penale unde va fi incarcerat in urma deciziei de vineri a Tribunalului Bucuresti, el aratand ca Sebastian Ghita este doar "o unealta in mana Cotroceniului".

"Atunci cand am ajuns la tribunal, mandatele erau deja scrise", a spus Vintu, el edaugad ca are "o surpriza" pentru presedinetele Traian Basescu pe care o va prezenta luni.

  • Inchis alaturi de Popa

Sorin Ovidiu Vintu va fi incarcerat, vineri, la Directia Cercetari Penale din cadrul Politiei Capitalei, unde se afla si Nicolae Popa de saptamana trecuta, insa potrivit Codului de procedura penala, cei doi nu se vor intalni pentru ca ar exista o legatura infractionala intre ei. [Nicolae Popa a ajuns in tara]
Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...

Parchetul: Vantu incearca sa ofere piste false


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.