In urma zvonurilor conform carora tableta iPad si telefoanele iPhone 4 ar "viola" intimitatea utilizatorilor, premierul Boc a declarat ca nu este ingrijorat ca iPad-ul pe care il detine ii poate crea probleme de securitate, sustinand ca nu foloseste decat date publice care nu prezinta pericol pentru siguranta nationala, si si-a prezentat adresa de e-mail, aratand ca este folosita doar pentru comunicari in interes public.

Intr-o conferinta de presa sustinuta, miercuri, la Palatul Victoria, seful Guvernului a fost intrebat de jurnalisti daca a aflat de discutiile din Statele Unite privind securitatea tabletelor PC si daca este ingrijorat de aceasta situatie. Premierul a raspuns insa ca nu are motive de ingrijorare, deoarece datele pe care le utilizeaza sunt publice.

"Datele mele pe care le am pe tableta sunt date publice, asa ca nu prezinta pericol pentru siguranta nationala. Din acest punct de vedere, pot sa utilizez fara niciun fel de problema tableta, iar casuta postala este o casuta utilizata pentru a comunica in interes public", a spus Boc.

Intrebat de presa care este adresa sa de e-mail, Boc a raspuns: emilboc09@yahoo.com.

"Sigur ca toate aceste instrumente de comunicare sunt utilizate doar in interes public", a adaugat Boc.

Surse apropiate premierului au declarat, la sfarsitul anului trecut, pentru MEDIAFAX, ca premierul Emil Boc si-a achizitionat o tableta iPad, pe care o foloseste pentru a se documenta atat la biroul de la Palatul Victoria, cat si pentru a pregati raspunsurile la conferintele de presa sau la discursurile din Parlament. El si-a achizitionat echipamentul dupa ce, aflat in Statele Unite, a vizitat un magazin Apple.

Apple, Google si alte patru companii trebuie sa raspunda la mai multe intrebari din partea unor congressmani americani, care vor sa afle daca produsele lor incalca dreptul la viata privata al utilizatorilor prin urmarirea, stocarea si transmiterea de date referitoare la locatia acestora, transmite Bloomberg, conform MEDIAFAX.

Un numar de cinci congressmani republicani au trimis scrisori companiilor pentru a afla informatii, referitoare la cum sunt stocate datele privind locatia utilizatorilor, cum pot fi accesate si daca sunt transmise unor terte parti, a anuntat comisia pentru energie si comert din Camera Reprezentantilor.

Citeste si:
Apple a lansat IOS 16.3. Noile funcții disponibile pentru...
Apple a lansat IOS 16.3....

Un raport realizat de doi cercetatori americani a avertizat in aceasta luna ca iPhone-urile si iPad-urile produse de Apple contin un fisier care inregistreaza detaliat locul in care se afla posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani.

Dupa publicarea raportului, autoritatile de reglementare din Franta, Germania, Italia si Coreea de Sud au lansat investigatii.

Wall Street Journal a relatat saptamana trecuta ca Google si Apple strang informatii despre locatia utilizatorilor pentru a dezvolta baze de date capabile sa indice cu precizie, prin intermediul telefonului mobil, locul in care se afla o persoana.

In cazul Google, potrivit unor noi cercetari ale analistului Samy Kamkar, un telefon HTC Android a inregistrat locatia la fiecare cateva secunde si a transmis datele catre Google de cel putin cateva ori la fiecare ora. In plus, softul Android a transmis inclusiv numele, locatia si intensitatea semnalului retelelor Wi-Fi din apropiere, respectiv un cod unic de identificare a telefonului.

Citeste si:
Black Friday 2019 la produse Apple - iPhone, iPad, Apple Watch
Black Friday 2019 la produse...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.