Senatorii au respins, miercuri, initiativa legislativa prin care se propune instituirea, pentru o perioada de trei ani, a unei taxe de solidaritate care sa fie impusa institutiilor financiare si institutiilor de credit.

Potrivit propunerii legislative, aceste institutii ar fi urmat sa achite anual o taxa de solidaritate in cuantum de 2,5 la suta din valoarea profitului obtinut pentru anul precedent, taxa care s-ar fi facut venit la bugetul asigurarilor sociale.

In urma dezbaterilor, senatorii nu si-au insusit raportul favorabil, cu amendamente, propus plenului de Comisia pentru buget.

Proiectul a fost initiat de senatorii PDL Mircea Banias, Radu F. Alexandru, Mihail Hardau, Dorel Jurcan, Vasile Nistor, Mihai Nita, Mihaela Popa, Cristian Radulescu si Ioan Sbirciu, transmite MEDIAFAX.

Reprezentantul Guvernului care a participat la sedinta Senatului a declarat ca Executivul nu sustine in acest moment adoptarea acestei initiative si ca aceasta ar putea fi acceptata odata cu intrarea in vigoare a unei legislatii similare de catre Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.