Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, marti, ca liderii partidului vor participa, de 1 Mai, la actiuni ecologiste in colegiile parlamentare in care au fost alesi, sub semnul "1 Mai verde".

"Dincolo de caracterul politic, in care vom incerca sa ecologizam Romania de deseurile portocalii, vom avea actiuni ecologiste propriu-zise. Cred ca este suficient (...). Nu este momentul de petrecere si veselie de 1 Mai, cand practic toata populatia Romaniei se confrunta cu o criza economica si sociala. Vrem sa pastram un mod de marcare a acestei zile in concordanta cu realitatea", a afirmat Ponta.

El a mentionat ca prin astfel de actiuni PSD isi propune sa dezvolte componenta ecologista, necesara intr-o Romanie "in care padurile se desfriseaza, presedintele Traian Basescu a vorbit in campania electorala de exploatarea minereurilor cu cianuri, iar partidul de guvernamant isi face un titlu de glorie din omoratul animalelor", transmite MEDIAFAX.

In 1 Mai 2010, PSD a organizat in Bucuresti un mars de protest fata de masurile guvernamentale, incheiat cu un miting. Anul trecut a fost primul an in care liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, nu a mai organizat obisnuita manifestare din Parcul Izvor, unde se distribuiau mici si bere.


"Mici, bere? Mici, bere - si aici e o chestie in momentul cand lucrurile merg bine. Cand nu merg bine ti-e si rusine sa inviti pentru ca nu trebuie sa denaturam ca omul venea sa manance doi mici sau sa bea o bere. Era pur si simplu o placere a romanilor. Sa stea si ei un pic linistiti, se mai vedeau cu prietenii, erau si colegii de partid, pur si simplu se intampla. Eu cred ca acum, inclusiv acei colegi ai mei, nu numai ei, si cei din sindicate, angajatii din societatile astea care mai exista in Bucuresti vor altceva. Mici si bere pot sa-si ia si ei. Trebuie sa vedem, in discutiile pe care le vom avea si cu liderii din sindicat, factorii de decizie, colegii de la USL care e solutia cea mai buna ca mesaj sa dam o speranta romanilor. Speranta nu este intr-un mic", a spus Vanghelie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.