Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca "regimul Basescu" a ratat toate obiectivele pe plan extern, incepand cu Mecanismul de Cooperare si Verificare si terminand cu aderarea la moneda euro in 2015.

Ponta a susutinut ca actuala putere inregistreaza "o serie neagra" pe plan extern, Romania ratand toate obiectivele pe care si le-a propus in relatia cu Uniunea Europeana. Potrivit acestuia, "regimul Basescu" a ratat ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare si aderarea la spatiul Schengen in martie 2011.

"Va amintiti ca in februarie ne anunta Traian Basescu de marile arestari din vami. Cand s-a ajuns la Blejnar, la Flutur si la Falca, totul s-a oprit. Daca aderarea la Schengen este mai putin importanta decat apararea capilor PDL, Blejnar, Flutur si Falca, atunci suferim cu totii", a adaugat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

  • Romania, in afara Europei

Mai mult, acesta a acuzat Guvernul ca a decis amanarea aderarii la moneda unica europeana in 2015, in lipsa unei analize de impact
.

Guvernul va adopta o decizie pana la sfarsitul lunii aprilie in ceea ce priveste termenul de adoptare a monedei euro, in consultare cu Presedintia si Banca Nationala a Romaniei, a declarat, marti, premierul Emil Boc. Acesta a precizat ca pana la sfarsitul lunii aprilie va fi adoptat si programul de convergenta, aflat la acest moment in stadiu de proiect. Documentul va fi transmis Comisiei Europene dupa ce este adoptat de Guvern.

In proiectul programului de convergenta pentru perioada 2011-2014, se arata doar ca Romania poate intra in ERM-II, mecanismul european al ratelor de schimb, "in perspectiva anilor 2013-2014", fara sa se faca insa referire la angajamentul asumat distinct in perioada anterioara, de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015.

Citeste si: Ponta: Basescu e o leguma politica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.