Noul ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc, a a anuntat sanctiuni dure pentru munca la negru, avertizandu-i pe cei care folosesc salariati fara forme legale sa le incheie contracte de munca, pentru ca noua legislatie prevede amenzi mult mai mari si sanctiuni penale.

Acesta a precizat ca "planul complet si complex" de combatere a muncii la negru va fi facut prin asezarea la aceeasi masa a reprezentantilor Inspectiei Muncii, Garzii Financiare, Ministerului de Interne, inclusiv Jandarmeriei.

Totodata, Boc i-a atentionat pe angajatorii care folosesc "forme nelegale" sa incheie contracte de munca, precizand ca amenzile au crescut de patru ori in noua legislatie fata de cele prevazute in vechiul Cod al Muncii. Acesta a adaugat ca principalul obiectiv pe care il are in vedere este cresterea numarului contractelor de munca prin diminuarea muncii la negru, relateaza MEDIAFAX.

Intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, lunea viitoare, va produce un impact deosebit pentru salariat, dar si pentru angajator.

"Am stabilit impreuna cu ministrul de Interne si cu ministrul de Finante un program complex de combatere a muncii la negru cu scopul de a creste numarul contractelor de munca, in subsidiar ne intereseza amenzile si sanctiunea penala. Obiectivul nostru este in primul rand protectia salariatului, astfel incat sa aiba drept la pensie, somaj, sanatate", a spus Boc.

In alta ordine de idei, Emil Boc a aratat ca prioritati imediate ca ministru interimar al Muncii pregatirea intrarii in vigoare, in luna mai, a noului Cod al Muncii prin mediatizarea prevederilor actului normativ, "imbunatatirea substantiala" a actiunilor Inspectiei Muncii de combatere a activitatilor nefiscalizate, aprobarea in maximum zece zile a normelor metodologice la Legea zilierilor, promovarea Legii asistentei sociale si absorbtia fondurilor europene.

Citeste si: Lovitura de gratie: Contractul colectiv de munca va disparea

Basescu da unda verde noului Cod al Muncii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.