Secretarul genaral al PDL, Vasile Blaga, a declarat ca este "absolut nevoie" de o noua reorganizare administrativa a Romaniei care sa fie facuta de "toate fortele politice", dar "niciodata pe criterii entice.

"Este absolut nevoie de o noua reorganizare administrativa a Romaniei si ea trebuie facuta, am spus-o in permanenta, de toate fortele politice, pentru ca aici intervin foarte multe orgolii care tin de un patriotism local sanatos de altfel. Am dat exemplu azi (n.r. - marti) la Valcea, sunt state europene, ca de exemplu Polonia, care, dupa 1990, au facut doua reforme, se pregatesc de a treia. Si Romania va trebui sa o faca, euroregiunile noastre sunt prea mici, trebuie sa aiba circa trei milioane de locuitori pentru a fi eligibile pe termen lung pe fonduri europene. Un singur lucru este clar si l-am spus in urma doua saptamani la Harghita: niciodata pe criterii etnice", a declarat, intr-o conferinta de presa, la Ramnicu Valcea, Vasile Blaga, citat de MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu sustine ca el introduce ideea de regiuni in proiectul de Constitutie, iar daca acestea vor fi acceptate de Parlament va fi "foarte bine", mentionand insa ca organizarea regiunilor nu trebuie sa se bazeze pe criterii etnice, ci pe criterii sociale si economice.

Presedintele Traian Basescu declara, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Covasna, in legatura cu proiectul de lege privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare, propus de UDMR, ca, in opinia sa, organizarea administrativa bazata pe regiuni trebuie sa fie, in primul rand, "utila".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.