Mai multe persoane care au sustinut ca sunt reprezentanti ai sindicatelor din invatamant au avut, luni, discutii aprinse cu angajati ai Camerei care le-au refuzat accesul la balcoanele salii de plen, in timpul sedintei Parlamentului pentru asumarea raspunderii Guvernului.

Cateva persoane care au spus ca sunt profesori si reprezinta sindicatele din invatamant au dorit sa asiste la sedinta in care premierul Emil Boc prezinta legile pe care Guvernul isi asuma raspunderea, privind salarizarea profesorilor si Codul de Dialog Social.

Angajatii Camerei le-au explicat acestora ca nu le pot permite accesul la balcoane, intrucat au nevoie de ecusoane speciale pentru a asista la lucrarile Parlamentului. Angajatii Camerei au precizat ca trebuie sa mearga la Biroul de informare, aflat la iesirea din Palatul Parlamentului. Pe scarile din apropierea salii de plen, unde a avut loc incidentul, la un moment dat a aparut si deputatul PDL Silviu Prigoana, carora persoanele respective i-au cerut sprijinul insa acesta a evitat sa se implice in disputa.

Persoanele participasera, incepand cu ora 14.00, la o intalnire cu lideri ai PNL si PSD, cativa dintre ei incercand, doua ore mai tarziu, sa intre in balconul plenului, in timpul discursului premierului Emil Boc, care si-a asumat raspunderea pentru legea salarizarii in invatamant si legea dialogului social, transmite MEDIAFAX.

La intrarea in balconul destinat presei si invitatilor, persoanele respective au fost oprite de personalul de ordine al Camerei Deputatilor, care le-au solicitat prezentarea ecusoanelor de acces. Profesorii respectivi nu detineau ecusoane pentru accesul la balconul plenului, insa, in fata refuzului personalului de ordine au incercat sa forteze intrarea.

Cadrele didactice au fost oprite, fara uz de forta, pana cand si-a facut aparitia liderul grupului PSD din Camera, Mircea Dusa. Acesta i-a preluat pe profesori si a coborat cu ei la poarta de acces in Parlament, pentru a le intocmi ecusoane de invitat.

Cateva profesoare din grup au revenit, cu ecusoanele respective, la etajul unde se desfasurau lucrarile plenului, insa au fost refuzate cand au dorit sa intre la balcoane, intrucat Secretariatul General nu aprobase, pentru sedinta de luni, niciun acces la loje, cu exceptia operatorilor tv din presa.

Citeste si:
Incidentul din Polonia, luat în derâdere de propaganda rusă. „Țara...
Incidentul din Polonia, luat...

Profesoarele respective au explicat, apoi, jurnalistilor, ca au participat la actiunea organizata de PSD si PNL, cu doua ore mai devreme, la o sala aflata doua etaje mai jos si ca ar fi dorit, desi nu aveau aprobat accesul al lojele plenului, sa asiste la procedura prin care Guvernul si-a angajat raspunderea pe o lege care ii priveste.

Sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului pentru angajarea raspunderii Guvernului asupra proiectului de lege care limiteaza cresterile salariale pentru profesorii care au castigat drepturi salariale in instanta a avut loc, luni, in absenta reprezentantilor opozitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.