Europarlamentarul Adrian Severin urmeaza sa fie audiat in Comisia JURI a Parlamentului European la sedinta membrilor acesteia programata pentru data de 23 mai, au declarat reprezentanti ai PE.

Membrii Comisiei de Afaceri Juridice a PE au programata urmatoarea sedinta in perioada 23-24 mai. In prima zi de lucrari, membrii Comisiei il vor audia pe Adrian Severin. Audierea va avea loc cu usile inchise.

Comisia JURI a fost sesizata, potrivit procedurilor, in legatura cu ridicarea imunitatii europarlamentarului Adrian Severin, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a adresat o cerere in acest sens Parlamentului European la 5 aprilie, transmite MEDIAFAX.

Conform procedurilor, dupa ce presedintele PE, Jerzy Buzek, a primit notificarea autoritatilor romane, a fost sesizata comisia de specialitate - respectiv cea de Afaceri Juridice (JURI).

Cererea de ridicare a imunitatii europarlamentarului Adrian Severin nu a intrat pe agenda discutiilor Comisiei JURI, reunita saptamana trecuta pentru trei zile de lucrari la Bruxelles. Subiectul ridicarii imunitatii lui Severin a fost insa discutat la o reuniune a coordonatorilor de grup (intalnire cu usile inchise a coordonatorilor fiecarei familii/grup politic reprezentat in comisia parlamentara respectiva - n.r.). Concluzia a fost ca in cazul lui Severin sa se aplice procedura normala de ridicare a imunitatii, iar raportor a fost desemnat europarlamentarul italian Enrico Francesco Speroni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.