Copresedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat, joi, intr-o conferinta de presa ca PSD, PNL si PC vor boicota referendumul pentru administratia Bucurestiului daca acesta va contine intrebarile stabilite de Consiliul General in sedinta de miercuri.

Antonescu a apreciat ca hotararea de miercuri a majoritatii PDL, PRM, PNG din CGMB privind cele sapte intrebari supuse referendumului este "expresia atitudinii de bataie de joc la adresa bucurestenilor pe care Elena Udrea, un fel de Basescu blond la nivelul Bucurestiului, o inspira din practica de bataie de joc la adresa romanilor".

Antonescu a precizat ca daca referendumul va fi organizat cu cele sapte intrebari PSD, PNL si PC le vor solicita sustinatorilor si simptaizantilor sa nu participe la vot, transmite MEDIAFAX.

"Daca se va ajunge la un referendum cu aceste intrebari caraghioase vom boicota si nu vom participa la o mascarada de tip Basescu-Udrea (...) Nu suntem toti dresabili cum sunt acolitii PDL, nu suntem in ograda lui Udrea sau Basescu", a mai afirmat presedintele PNL.

Victor Ponta a precizat ca, din punct de vedere legal, intrebarea supusa referendumului trebuie sa fie foarte clara si sa poata fi pusa in practica. "Cele sapte intrebari probabil au fost scrise de domnul Talmaceanu, pentru ca sunt de tip Caragiale", a adaugat el.

Presedintele PSD a precizat ca USL, prin consilierii din CGMB, va solicita o noua hotarare in Consiliu prin care referendumul sa aiba o intrebare clara, de genul "Doriti desfiintarea sectoarelor?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.