Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu sustine, intr-un interviu pentru RFI, ca Vasile Blaga are toate sansele sa castige sefia PDL, iar Emil Boc trebuie sa faca "un pas in lateral", putand ramane premier si dupa 14 mai.

Boureanu spune, potrivit RFI, ca PDL este un partid erodat de guvernare. "Suntem erodati de guvernare. Exista numeroase voci care spun ca partidul a fost lasat pe planul doi pentru guvernare. E foarte corect. Un partid aflat la putere trebuie sa se ocupe in primul rand de problemele guvernarii, de problemele oamenilor si ulterior de problemele interne de partid, dar la momentul in care se trage linie la un congres national, este nevoie sa te gandesti si la partid", afirma vicepresedintele PDL.

Boureanu ii recomanda presedintelui formatiunii, Emil Boc sa faca "un pas in lateral".

"In viata unui lider politic vin momente in care trebuie sa faca un pas in lateral. Acest lucru nu se intampla numai la noi (…) Asta nu inseamna incheiere de cariera politica. Dimpotriva, poate insemna un moment de relansare. Sa nu uitam ca Emil Boc este in continuare premierul Romaniei, pana la o alta decizie. Are in continuare sprijinul partidului si cred ca in momentul de fata pentru Emil Boc viitorul carierei politice este legat de succesul reformelor pe care partidul le-a pus in practica", explica liderul democrat-liberal, citat de MEDIAFAX.

El precizeaza ca nimeni nu candideaza impotriva lui Emil Boc, ci pentru partid: "Inca o data, noi nu candidam si nu candideaza nimeni impotriva lui Emil Boc. Pur si simplu fac parte din cei foarte multi membri PDL, unele sondaje spun chiar 70%, care considera ca la partid, pe pozitia de presedinte, Vasile Blaga ar fi o mult mai buna solutie decat Emil Boc".

Cristian Boureanu il vede pe Emil Boc premier si dupa alegerile din PDL.

"Eu cred ca o solutie prin care partidul isi urmeaza viata proprie, iar la Guvern premierul Emil Boc continua reforma pe care a inceput-o poate fi o solutie care sa ramana valabila si dupa congresul din 14-15 mai", declara el.

Vicepresedintele formatiunii crede, potrivit RFI, ca "Vasile Blaga are toate sansele sa castige aceste alegeri" de la Conventia Nationala a PDL, care are loc pe 14 mai.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.