Senatorul Catalin Voicu ramane in arest dupa mai bine de un an de la incarcerare, dupa ce completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis, luni, sa respinga hotararea pronuntata saptamana trecuta de instanta care judeca procesul in care acesta este acuzat de fapte de coruptie.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis, luni, sa admita recursul procurorilor anticoruptie fata de o hotarare a instantei de fond care stabilise eliberarea lui Voicu. Judecatorii au admis, asadar, recursul procurorilor, au casat sentinta instantei de fond si, dupa rejudecare, au respins cererea lui Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, transmite MEDIAFAX.

Cei cinci judecatori au decis sa respinga si cererea omului de afaceri Costel Casuneanu de a-i fi ridicata interdictia de a parasi tara.

In urma cu o saptamana, instanta suprema a decis eliberarea provizorie sub control judiciar a lui Catalin Voicu, aceasta fiind prima cerere de punere in libertate admisa din 30 martie 2010, de cand senatorul este in arest preventiv in dosarul in care este acuzat de coruptie.

Totodata, instanta a admis atunci si o cerere a omului de afaceri Costel Casuneanu de ridicare a interdictiei de a parasi tara, decizia putand fi contestata cu recurs.

Decizia a fost contestata de procurorii anticoruptie la completul de cinci judecatori de la instanta suprema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.