Emil Boc, Vasile Blaga, dar si Theodor Paleologu isi vor lansa oficial, luni, candidaturile pentru functia de presedinte al PDL, in evenimente succesive care vor avea loc la sediul central al partidului din Aleea Modrogan.

  • Emil Boc:
Actualul presedinte al PDL, premierul Emil Boc, va deschide seria lansarilor, la ora 13.00, cu motiunea "Romania dreapta, Romania puternica", impreuna cu sustinatorii sai. Emil Boc este sustinut, printre altii, de Elena Udrea, Roberta Anastase, Raluca Turcan, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, iar Valeriu Stoica este cel care a lucrat la motiunea lui Emil Boc.

Emil Boc a invitat la eveniment aproape toti parlamentarii si pe cei care au semnat motiunea sa, dar si pe cei care inca nu au optat pentru un candidat.

  • Vasile Blaga:
Al doilea isi va lansa candidatura actualul secretar general al partidului, Vasile Blaga, la ora 14.30, acesta strangand in jurul sau sustinatori ca Adriean Videanu, Cristian Boureanu, Cezar Preda sau Radu Berceanu.

Motiunea lui Vasile Blaga la care a lucrat si vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde se intituleaza "O Romanie dreapta, o Romanie europeana". Evenimenul organizat pentru Vasile Blaga va fi sobru, cu prezentarea motiunii si cu raspunsuri la cateva intrebari.

Amandoi candidatii au tinut ca lansarile sa aiba loc la sediul partidului, fiind un moment simbolic.

Deputatii in special au semnat pentru sustinerea lui Emil Boc, in timp ce majoritatea senatorilor s-au orientat catre Vasile Blaga, care este si el senator. de asemenea, ministrii au optat pentru seful Guvernului.

In perioada de care a urmat de la momentul in care cei doi si-au anuntat in partid intentia de a candida au fost tensiuni intre cele doua grupuri care si-au lansat si acuzatii reciproce, inclusiv de "furt" al titlului motiunii.

  • Theodor Paleologu
Ultimul isi va lansa candidatura fostul ministru al Culturii, deputatul Theodor Paleologu, la ora 15.30. De altfel, el abia si-a anuntat intentia de a candida, in urma cu trei zile, cu motiunea "Privind spre viitor". Paleologu a aratat ca spera sa obtina derogarea pentru a candida la aceasta functie deoarece nu indeplineste conditia de 5 ani vechime in partid.
Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Termenul pana la care trebuie depuse candidaturile pentru sefia PDL este 12 aprilie.

Grupul Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu nu a reusit sa stranga semnaturile necesare pentru ca unul dintre ei sa candideze, astfel ca au renuntat sa se mai inscrie in aceasta cursa.

Candidatii care participa la alegerile pentru functia de presedinte al PDL trebuie sa stranga 35 de semnaturi pentru motiunile lor si sustinerea a cel putin 10 organizatii ale partidului. Alegerile vor avea loc in 14 mai, la Conventia Nationala a PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.