Deputatul PDL Sulfina Barbu considera ca, in Romania, consumul de produse etnobotanice reprezinta "o problema de siguranta nationala" exprimandu-si speranta ca proiectul de lege care interzice comercializarea acestor produse va fi adoptat in actuala sesiune parlamentara.

Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu, a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, ca, in opinia sa, consumul de produse etnobotanice reprezinta "o problema de siguranta nationala", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sulfina Barbu a explicat ca, potrivit statisticilor, in Romania sunt 200.000 de persoane care au consumat cel putin o data produse etnobotanice, iar varsta consumatorilor a coborat pana la nivelul elevilor de scoala generala.

Potrivit deputatului PDL, produsele etnobotanice reprezinta un pericol pentru tanara generatie si astfel pentru viitorul societatii romanesti.

"Aceste produse sunt foarte periculoase, iar acest fenomen este scapat de sub control deoarece ele se gasesc in unele magazine, dar pot fi achizitionate si pe Internet", a spus Sulfina Barbu.

Ea a precizat ca trebuie luate masuri urgente, aratand ca spera ca initiativa legislativa privind interzicerea consumului de substante psihotrope si psihoactive, care este facuta pe principii europene si in acord cu legislatia europeana, "sa fie adoptata in actuala sesiune parlamentara.

"Speram ca proiectul sa fie adoptat in actuala sesiune parlamentara, ca sa fie stopat acest fenomen", a declarat Sulfina Barbu.

Guvernul urmeaza sa ia o decizie in privinta produselor etnobotanice, in acest sens fiind elaborat un proiect de ordonanta de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.