Premierul Emil Boc a declarat, sambata, ca ministrul Sanatatii "are sustinere pentru a face reforma in sanatate, pentru ca este necesara" si ca, din primele analize, "nu rezulta o cauzalitate directa" intre decesul celor doua persoane din judetele Valcea si Constanta si desfiintarea spitalelor.

Emil Boc a fost intrebat, la Miercurea Ciuc (Harghita), cum apreciaza reforma din sanatate, el spunand ca asteapta evaluarile finale "de la ministrul Sanatatii si de la cei abilitati", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a precizat ca il sustine pe ministrul Cseke Attila "pentru a face reforma in sanatate".

"Ministrul Sanatatii are sustinere pentru a face reforma in sanatate, pentru ca este necesara", a afirmat Boc.

Referitor la moartea celor doua persoane la Balcesti (Valcea) si Baneasa (Constanta), premierul a spus ca din prima analiza care i-a fost prezentata " nu rezulta o cauzalitate directa intre cele doua decese si desfiintarea centrului de sanatate si a acelui spital".

"Din analizele efectuate, s-a spus foarte clar ca atat accidentul cerebral, cat si infarctul nu au legatura cu desfiintarea centrului de sanatate, pentru ca chiar daca ele ar fi functionat, acei oameni nu puteau fi tratati acolo", a spus Emil Boc.

Totodata, el a mentionat ca va cere o analiza a ambulantelor, intrucat sunt disfunctionalitati la nivel local in serviciul de ambulanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.