Cel dintai barbat al PSD, Mircea Geoana, a iesit, ieri, dis-de-dimineata, pe Bulevardul Magheru, la agatat cetateni dornici sa semneze proiectul sau pentru introducerea votului uninominal. In cortul albastru instalat de PSD Bucuresti la Fantana de la Universitate batea vantul. Asa ca Geoana a plecat in cautare de adepti. Mai intai a abordat pret de vreun sfert de ora un vanzator de ziare.

Intre iesirea de la metrou si Universitate a tabarat pe el o pustoaica cu ochi mari albastri, care, vazand multimea de cameramani si personajul binecunoscut in mijloc, initial a vrut sa ocoleasca, apoi s-a razgandit. "Domnule Geoana, eu l-am votat pe Traian Basescu, dar sa stiti sa am semnat pentru votul uninominal. Vreti sa va pozati cu mine?" Si, pac!, se repede de gatul lui, incercand sa-l traga spre ea, sa-l sarute. Geoana, speriat, a sarit in laturi: "Nu aici, ca ne vede nevasta-mea!".

S-a smuls din bratele domnisoarei si a nimerit in fata unei batranele, care, protapita in mijlocul trotuarului, i-a zis ca ea e prezicatoare si i-a cerut sa-i spuna in ce zodie e nascut, sa-i faca horoscopul. A dat mana cu niste taximetristi si apoi s-a dus glont catre o doamna in varsta, care mergea linistita pe strada. "Saru' mana..." Doamna i-a aruncat lui Geoana o privire crunta si a luat-o la sanatoasa. Vazand ca pe partea stanga a bulevardului n-are prea mare trecere la bucuresteni, seful social-democratilor a traversat, pe rosu. In fata unui magazin de lux, trei muncitori in salopete se chinuiau sa instaleze un aparat de aer conditionat. In lipsa de alta audienta, Mirciulica i-a luat pe acestia la dascalit. "Ce faceti, reparati?"

La doi pasi mai incolo, un batran nevoias s-a lipit de plimbaretul cu nume celebru si a inceput sa-si verse necazurile pret de cateva sute de metri. Plictisit, Geoana a incercat sa scape de el, dar mosneagul nu si nu: "Imi vine sa ma sinucid..." "Ei, mai aveti putina rabdare", i-o trantesteste, cinic, psihologul-sef al PSD, lasandu-l pe om in mijlocul drumului, cu gura cascata.

Apoi Geoana a pornit catre Romana, cu pas vioi, vorbind putin si cu el insusi: "Uite o chinezoaica. Sa vorbesc si cu ea? Astia voteaza... Cum o mai fi la Carturesti? Hai sa mergem la Carturesti". A intrat in librarie, a facut turul standurilor, dar, cum nu era nici un client inauntru, i-a tinut prelegerea cu uninominalul vanzatoarei de la casa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.