Premierul Emil Boc a declarat marti seara, intr-un interviu acordat Realitatea TV, ca toti bugetarii isi vor recupera salariile incepand cu 2012, masura fiind prevazuta in strategia fiscala pe anul viitor.

Declaratiile premierului:

- Eu am venit sa dau raspunsuri la problemele cu care se confrunta romanii.

- Sunt in pragul unei noi asumari, nu al unei demisii. Spre deosebire de mandatul unui primar, care este fix, mandatul premierului este teoretic de 4 ani. Poate inceta si in acesti patru ani. Un guvern exista atat timp cat are o majoritate in Parlament. Daca as fi fost slab de inger, ar fi trebuit sa nu rezist la nicio batalie politica.

- Sunt de partea buna a lucrurilor, ceea ce fac e pentru interesul oamenilor. Am convingerea ca reformele au fost pentru tara.

- Eu cred ca PDL si coalitia vor castiga urmatoarele alegeri.

- Ma simt ca un om care a luat cele mai multe masuri anticriza.

- In cadrul optiunilor, a fost avut in vedere si un premier independent. E dreptul constitutional al presedintelui. Presedintele nu mi-a cerut in ultimele luni sa plec.

Despre salariile profesorilor: Statul roman va respecta orice sentinta judecatoreasca. Acesti bani se vor recupera esalonat din 2012, 2013, 2014. Prin Legea bugetului pentru 2012 vom stabili cat si cum, dupa inventarierea tuturor sentintelor judecatoresti, pentru a identifica exact valoarea, si dupa ce vom stabili ce alte obligatii salariale mai are statul, scrie MEDIAFAX,

- Romania nu are 500 de milioane de euro sa suporte majorarea salariilor profesorilor. Nu sunt resurse pentru salarii din 2008.

- A majora salariile profesorilor cu 50% astazi, ar insemna sa iesim din toate acordurile cu UE. Periclitam pentru 2012 recuperarea veniturilor taiate ale bugetarilor.

Despre cresterea salariilor bugetarilor: In strategia fiscala de la guvern, este preconizata recuperarea integrala in 2012. Sunt un om care face afirmatii asupra carora am acoperire

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Despre pretul benzinei: Raul de baza a inceput de la privatizarea Petrom. Astazi platim aceste greseli strategice. Statul roman, din nefericire, nu are o parghie prin care sa poata impune scaderea pretului benzinei. Acea greseala de privatizare a Petrom ne duce astazi in imposibilitate de a putea interveni pe piata pentru a putea regla mecanismul acesta al preturilor. Necazul este ca nu ai, nu ai parghii prin care sa intervii in acest domeniu, asta este marea problema a statului. De stat de vorba, stam, dar poti sa-i rogi si pot sa spuna nu.

Despre titlul "Romania lui Boc" : Romania nu este doar cea prezentata de Realitatea TV. Mai este o Romanie pe care nu o prezentati de cele mai multe ori. E Romania care a avut cel mai mare nivel al exporturilor dupa Revolutie. Productia industriala este in crestere. S-au recuperat 15% la bugetari. Programul "Prima casa" se dezvolta.

Citeste si:
Vlad Prioteasa, fondator Gift Idea, ne povestește cum este...
Vlad Prioteasa, fondator Gift...

Despre schimbarea ministrilor Educatiei si Sanatatii: Cand exista nemultumiri, stam, le analizam si luam decizii. Astazi nu am in vedere o remaniere guvernamentala, daca poate aparea maine - nu stiu. Daca este comisa o gafa foarte mare, discutam si luam decizii.

Despre propria nepoata angajata la Guvern: A venit intr-o echipa alaturi de cativa colegi de la Cluj, cu care ma mandresc si care au facut o treaba extraordinara pe salarii foarte mici, asa cum sunt la nivelul bugetarilor si cu o munca de 14 ore pe zi, de cele mai multe ori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.