Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma intr-un interviu pentru revista VIP, ca actualul sef al statului nu este capabil sa se detaseze de sentimente personale, mentionand ca suspendarea acestuia de catre Parlament a fost o greseala, insa Traian Basescu a ramas "cu ranchiuna in suflet".

Iliescu mentioneaza ca a avut o relatie normala cu Traian Basescu la inceputul primului mandat al acestuia, dar apoi "mediul politic s-a degradat". "In loc sa foloseasca un limbaj coerent, sa aiba intelepciunea si puterea detasarii de care va spuneam, sa ajunga la o concluzie comuna pentru a rezolva problema, a declansat un scandal cu PNL, in special cu premierul Tariceanu", a spus Iliescu.

El aminteste ca PSD a decis sa sprijine Cabinetul minoritar rezultat dupa ce PDL nu a mai fost in Guvern. "Noi, ca partid de opozitie, am ales sa sprijinim acest Guvern monoritar. Asa a rezistat Guvernul Tariceanu timp de patru ani. Cu toate acestea, climatul politic deja se stricase. Traian Basescu a fost pornit impotriva Parlamentului, care l-a penalizat, pe merit, cu suspendare. Sigur, atunci nu s-au calculat bine momentul si pasul urmator. Era clar ca, la referendum, el va castiga. Desigur, nu trebuia sa apelam la astfel de masuri. A fost o greseala, insa de atunci, domnul Basescu a ramas cu ranchiuna in suflet", a spus Iliescu, citat de MEDIAFAX.

Intrebat daca aceasta ranchiuna este o pornire fireasca pentru orice om, fostul presedinte a raspuns: "Nu pentru un presedinte, care trebuie sa aiba un echilibru, sa aiba puterea detasarii, sa fie mai intelept si mai diplomat decat alte persoane".

El a apreciat ca "din pacate", presedintele Traian Basescu "nu dispune de acest echilibru".

"Care-i problema? Ca a fost suspendat? De ce aceasta ura nestinsa fata de Parlament si o mare parte a parlamentarilor? Domnul Basescu nu are incarcatura intelectuala si psihica necesara pentru a se detasa de resentimentele personale si a mentine dialogul, echilibrul”, sustine Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.