Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca intentia Guvernului de a plafona salariile cadrelor didactice este neconstitutionala, intrucat ar anula hotarari judecatoresti definitive.

Ponta a afirmat ca intentia Guvernului de a promova o lege care sa plafoneze cresterile salariale pentru profesori este "profund neconstitutionala", intrucat ar modifica mai multe hotarari judecatoresti definitive.

"In al doilea rand, aceasta lege privind majorarea salariilor profesorilor cu 50% a fost votata in unanimitate de parlamentarii PDL inainte de alegerile din 2008 si a fost si promulgata de presedintele Traian Basescu. Sper ca nu a uitat nimeni asta", a adaugat presedintele PSD, citat de MEDIAFAX.

Ponta a precizat ca o eventuala asumare a raspunderii Guvernului in Parlament pentru actul normativ de plafonare a salariilor profesorilor ar insemna modificarea altor doua legi, promovate de Executiv tot prin procedura asumarii raspunderii.

"Emil Boc bate orice record de incompetenta. Vrea acum sa isi asume raspunderea pentru o lege prin care sa modifice alte doua legi pentru care si-a asumat raspunderea, in urma cu doar cateva luni - legea educatiei si legea salarizarii. Dupa numai trei luni si-a dat seama ca trebuie sa modifice ce si-a asumat. Asta nu arata decat ca noi, PSD si PNL, avem dreptate cand spunem ca este asbolut necesar sa-l indepartam pe Emil Boc din fruntea Guvernului", a mai declarat presedintele PSD.


Guvernul va promova in Parlament, posibil prin angajarea raspunderii, un proiect de act normativ care sa plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, considerand ca economia nu poate suporta la acest moment o crestere salariala de 50%.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.