Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca va insista pentru modificarea legii in sensul ca parlamentarii care isi schimba partidul sa isi piarda mandatul pentru ca nu sunt "mai destepti" decat alesii locali si merita sa fie sanctionati.

Intrebat ce parere are despre intentia PNL de a primi in randurile partidului parlamentari ai actualei coalitii guvernamentale, Ponta a raspuns: "Noi, PSD, avem experienta diferita in materie de tradatori, fata de PNL. Faptul ca sunt oameni care se intorc in PNL este decizia lor si o respectam. Dar exista o demarcatie foarte clara intre cei care pleaca din opozitie pentru ca au dosare penale, cum este celebrul Serban Mihailescu, pentru functii, cum este cazul domnului Oprea, sau pentru bani, si cei care pleaca de la putere, pentru ca nu mai cred in ceea ce se intampla acolo, si vin in opozitie, unde, cel putin acum, nu au nimic de castigat. Diferenta este fundamentala".

El a sustinut ca va insista, pana in 2012, sa fie schimbata legea, astfel incat parlamentarii care isi parasesc partidul sa isi piarda si mandatul, scrie MEDIAFAX.

"O sa insist ca, pana in 2012, parlamentarii care isi schimba partidul - indiferent din ce pozitie - sa isi piarda mandatul asa cum si-l pierd primarii. Eu nu cred ca parlamentarii sunt mai destepti decat un primar, un consilier local sau judetean. Candidezi independent si poti sa faci ce vrei. Daca candidezi din partea unui partid, ii pacalesti pe oameni in momentul in care treci in partea cealalta si trebuie sa fii sanctionat. Ma bazez ca vom reusi acest lucru pentru ca chiar domnul Boc spunea: «cancerul politicii romanesti este traseismul politic». Acum sta cu cancerul la masa si se simte bine, dar chiar cred ca trebuie sa facem ceva, asa cum am facut la alesii locali", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.