Mircea Geoana nu s-a lecuit dupa dezastrul electoral suferit in 2009 si vrea sa mai incerce inca o candidatura la presedintie in 2014.

Intr-un interviu pentru portalului online Der Westen din Berlin, fostul lider al PSD declara ca ar vrea sa mai incerce inca o data sa candideze la prezidentiale, in 2014, fiind convins ca are sanse de castig.

Am pierdut ultima data cu cateva mii de voturi mai putin. Sunt deschis pentru o noua candidatura in 2014. Raman vizibil in viata publica, dar nu ma voi implica in mod exagerat in politica interna. Romanii s-au saturat de politica, nu mai au incredere in noi. Actualul guvern are un sprijin de doar 10% din populatie. Este epuizat si ar fi trebuit sa se retraga demult. In urmatoarele saptamani va fi probabil numit un nou sef de guvern. Cred ca presedintele va face aceasta incercare, pentru a schimba opinia publica”, a declarat Geoana pentru publicatia germana.

Acesta s-a plans nemtilor si de modul eronat in care Romania a abordat aderarea esuata la Spatiu Schengen si a criticat instabilitatea actualului guvern.

Asteptarile in privinta aderarii la Schengen au fost gestionate eronat. S-a procedat ca si cum aderarea la spatiul Schengen s-ar fi realizat. Si ulterior au fost laudate aspectele tehnice de securizare a frontierei. A fost o dovada a incapacitatii si are acum consecinte. In plus, Romania a schimbat in ultima perioada ministrii de interne atat de des, incat nu s-a putut dezvolta niciodata o continuitate suficienta in aceasta privinta”, a declarat Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.