Deputatul Sorin Buta, declarat colaborator al fostei Securitati, a demisionat din PDL, a anuntat, luni, liderul grupului democrat-liberal din Camera, Mircea Toader.

Mircea Toader a precizat ca Buta a demisionat din proprie initiativa, intrucat nu vrea sa creeze o imagine proasta partidului.

Sorin Buta a sustinut ca procedurile juridice in cazul sau nu au fost finalizate.

Conform lui Mircea Toader, partidul i-a transmis lui Sorin Buta ca trebuie sa-si reglementeze situatia juridica, iar daca se constata ca ar fi fost un abuz in cazul sau, atunci va fi reprimit in partid, daca nu, va ramane in afara PDL.

Toader a mai precizat ca i-a propus lui Sorin Buta sa activeze in continuare in cadrul grupului PDL din Camera.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, definitiv, in 26 ianuarie, ca deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admitandu-se astfel cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Deputatul PDL Sorin Buta a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, ca se considera nevinovat si ca va ataca aceasta hotarare, "mergand pana la CEDO".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.