Deputatii reprezentind BNS au aderat formal la Polul Social al lui Ion Iliescu, dar in acelasi timp au si un protocol de colaborare cu Alianta D.A. Exista semnale privind transformarea polului in partid politic.

Deputatul independent Mircea Giurgiu a recunoscut ieri ca exista "un inceput de colaborare" cu Polul Social pritocit de Ion Iliescu (foto). "Pentru moment, ne respectam angajamentele convenite prin protocolul cu Alianta D.A. Vom sustine schimbarea presedintilor celor doua Camere, vom sustine proiectele de lege venite de la guvern, cu mentiunea ca in cazul Codului Muncii, daca nu vor exista consultari cu sindicatele, nu il vom sustine", spune Giurgiu.

Tot el mai precizeaza: "Ne intereseaza Polul Social pentru ca exista premisele ca va fi ceva curat de stinga, o stinga veritabila. Daca discutiile vor avansa, exista posibilitatea in viitor sa ne integram in acest pol si, in functie de cum vor evolua lucrurile, este posibil sa renuntam la colaborarea cu Alianta, dar numai in cazul in care interesele Polului Social vor fi in divergenta cu cele ale Aliantei". Pe de alta parte, colegul sau Dan Mocanescu neaga existenta unei apropieri de Polul Social si de o eventuala renuntare la colaborarea cu Alianta D.A.

Dan Iosif: "Daca iese partid, ma inscriu"

Mircea Giurgiu a confirmat ca o serie de parlamentari PSD ar fi aderat in weekendul trecut la Polul Social, dar "momentan, neoficial". Mai mult, el a recunoscut ca exista premise ca acest pol sa se transforme in partid politic. "In acest caz, cu siguranta ne vom inscrie in acest nou partid", a mentionat Giurgiu.

Ieri, nici unul dintre senatorii si deputatii apropiati de Ion Iliescu nu a recunoscut ca ar fi aderat la Polul Social.

Dan Iosif e singurul care nu-si ascunde intentiile. "Daca se va infiinta un partid socialist, si ar trebui sa se infiinteze, pentru ca exista Partidul Socialist European, dar la noi nu exista un adevarat partid socialist, si daca acest partid va fi condus de Ion Iliescu, atunci ma voi inscrie. Nu si daca presedinte va fi Petre Roman. Cu el nu vreau sa am de-a face", a spus Dan Iosif. Un alt apropiat de-al lui Ion Iliescu, senatorul Razvan Theodorescu ne-a dat un raspuns care poate fi si el "interpretat": "Eu sint membru al PSD, dar il sustin in toate demersurile pe Ion Iliescu."

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.