Implicarea sa in actiunile de reprimare a Revolutiei nu este sanctionata nici de data asta

Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, se gandeste foarte serios sa-i propuna presedintelui Traian Basescu "disponibilizarea" sefului Statului Major al Armatei Eugen Badalan pentru ca a oferit deputatilor din Comisia de Aparare si mass-media, informatii eronate despre bugetul pentru anul viitor. Ieri, Atanasiu a declarat ca seful Statului Major a prezentat, saptamana trecuta, puncte de vedere care nu au legatura cu situatia reala.

Potrivit ministrului Apararii, bugetul pe 2006 este cu 400 milioane dolari mai mare decat cel din anul in curs si nici nu se pune problema ca tara noastra sa nu isi poata indeplini angajamentele pe care si le-a asumat fata de NATO. "Bugetul pe anul viitor este cu 400 milioane dolari mai mare decat cel pe 2005. Nu imi explic declaratiile generalului Badalan, cred ca si-a uitat rolul, dansul nu trebuie sa ia decizii politice, trebuie sa aplice decizia politica luata de oameni politici si sa o aplice in cadrul Armatei Romaniei. De schimbat il schimba presedintele tarii, eu doar pot sa propun. Si o sa ma gandesc daca o sa propun sau nu. Nu o sa ma gandesc mult, va promit", a declarat Atanasiu.

Ministrul Apararii sustine ca va avea o discutie cu Eugen Badalan pe marginea declaratiilor facute saptamana trecuta, dar a subliniat ca a mai avut mai multe asemenea intalniri "explicative". "Eu i-am explicat de fapt imediat ca rolul dansului este altul, o sa-i explic in continuare. O sa-i explic si in cadrul CSAT acest lucru si cred ca o sa inteleaga foarte bine", a spus ministrul.

Surse parlamentare sustin ca Atanasiu nu a facut nici o referire la posibilitatea schimbarii lui Badalan la intalnirea cu membrii Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, dar i-a informat despre o serie de "probleme manageriale", care au aparut in perioada in care acesta ocupa functia de sef al Statului Major al Fortelor terestre. Sursele sustin ca Atanasiu le-a spus deputatilor ca s-au semnat contracte dezavantajoase pentru Armata deoarece doar producatorii se bucura de beneficii; ca in perioada 2001-2004 s-au achizitionat mult mai multe turele decat ar fi fost cazul, iar acum ruginesc in stoc si, nu in ultimul rand, ca s-au investit zeci de milioane de dolari in programe de dezvoltare controversate, cum ar fi realizarea unor vehicule de lupta precum Bizon si Jder. Potrivit surselor, ministrul Apararii a mai aratat ca in structurile Armatei exista mai multe "personaje" care au ramas in functii importante indiferent de cine a venit la putere si care au acum o mare influenta.

In urma acestor informatii, deputatii Comisiei de Aparare au decis sa infiinteze o subcomisie care, incepand de saptamana viitoare, sa demareze o ancheta la nivelul MApN si al Armatei.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.