Monica Macovei crede ca Adrian Severin nu demisioneaza "pentru ca nu are rusine" iar Victor Ponta "n-ar trebui sa vorbeasca despre etica in politica."

Intr-un interviu acordat RFI , europarlamentarul Monica Macovei afirma ca "Adrian Severin nu demisioneaza pentru ca nu are rusine, in primul rand, si pentru ca are alte interese personale, contracte sau treburi pe care le mai are de facut [...].

"Ce-am vazut eu in acel video nu este vreo activitate de lobby sau de consultanta, ci este o activitate tipica coruptiei. Pentru a fi platit ca sa faci un amendament sau ca sa rezolvi ceva ce oricum trebuie sa faci ca atributie a ta de serviciu este tipic coruptiei, nu se numeste consultanta.", declara Macovei.

"Domnul Ponta nu ar trebui sa mai vorbeasca de etica in politica pana nu isi curata partidul"

"Daca comparam atitudinea lui Ponta cu atitudinea presedintelui Partidului Popular austriac, care i-a cerut duminica demisia euro-parlamentarului austriac, vedem ca Ponta a intarziat multe zile si a facut-o numai la presiunea celor din grupul socialist european.

Eu imi aduc aminte pe Nastase, e trimis in judecata in inca trei dosare, Oprisan si multe alte nume, trimisi in judecata, Mitrea. Eu sustin curatarea clasei politice, indiferent de unde sunt acesti oameni [...]." Cred ca nici un presedinte de partid din Romania si cu atat mai mult domnul Ponta n-ar trebui sa indrazneasca sa vorbeasca despre etica in politica sau sa aiba astfel de replici pana cand nu-si curata partidul.

Citeste si: The Economist: Incapatanarea lui Severin, tipica pentru politica romaneasca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.