Primarul Capitalei a declarat ca "bugetul este in continuare blocat, nefunctional, si nelegal".

"Bugetul orasului este in continuare blocat, nefunctional, neaplicabil si nelegal, acesta situtaie fiind de netolerat, fiind afectata profund functionarea si dezoltarea orasului.

Avem doar solutia repetarii procesului de vot pentru a intra rapid in legalitate", a spus Sorin Oprescu, intr-o declaratie de presa sustinuta astazi, informeaza MEDIAFAX.

Edilul sef al Capitalei a precizat ca stie exact care sunt mizele din spatele a ceea ce se intampla in legatura cu bugetul Capitalei. "Stiu motivul acestui blocaj si stiu ce se spera sa se obtina din el", a spus el.

Potrivit legii, primarul general este singurul care poate propune proiectul de buget, iar consilierii generali il voteaza. Astfel, varianta legala in situatia actuala este convocarea unei noi sedinte de Consiliu si votarea unui buget functional si aplicabil.

Sorin Oprescu a precizat ca a transmis si liderilor partidelor politice, atat cele aflate la putere cat si cele din opozitie, un apel public catre dialog aratand ca este obligatoriu ca "proiectele orasului sa fie sustinute de cat mai multi, sa primeasca finantare si sa nu mai fie confiscate politic".

Primaria si bucurestenii nu trebuie atrasi in dispute politice, a subliniat Oprescu. "Bucurestiul a mai fost tarat intr-un razboi politic in vremea lui Traian Basescu si nu a fost bine pentru oras. Bucuresteanul nu are culoare politica. Atrag atentia tuturor celor care vor sa politizeze excesiv si abuziv administratia orasului, sa inceteze", a spus primarul general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.