Fostul presedinte a declarat ca reactia Romaniei vizavi de conflictul din Libia a fost una "nechibzuita" si "nepotrivita", deoarece "Romaniei i s-a cerut o simpla declaratie de solidaritate, care n-a venit la timp".

"Reactia Romaniei a fost nepotrivita, iar din momentul acesta nu mai poate sa faca nimic Bucurestiul, pentru ca s-au ratat.

Este vorba de interventia nechibzuita a presedintelui Basescu la discutiile din cadrul Uniunii Europene, cand a contestat o idee a unei eventuale interventii militare, pentru ca asa cum este formulata rezolutia Natiunilor Unite de a impune o zona de interdictie, ea are in vedere o actiune militara", declara Emil Constantinescu, potrivit rfi.ro

"Presedintelui i se cerea o simpla dovada de solidaritate, care nu a venit la timp", completeaza fostul presedinte.


Actualul presedinte, Traian Basescu a declarat duminica seara, pentru TVR , ca "nu avem de ce sa ne pronuntam in cazul Libie", pozitia noastra, ca tara, fiind asemuita cu cea a unui tragator caruia ii tremura mana pe tragaci.

"Romania a spus foarte clar ca e solidara si respecta fara nici un fel de comentariu Rezolutia 1973 (n.r. - a Consiliului de Securitate al ONU), care prevede realizarea zonei de interdictie aeriana in Libia, in vederea protejarii civililor."
, a completat seful statului.

Citeste si : [Ponta: "Ne-am facut de ras, smecheria din Romania nu functioneaza]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.