Conducerea PDL a discutat despre modificarea legislatiei electorale, astfel incat alegerile parlamentare sa fie castigate de candidatii care obtin cel mai mare numar de voturi in colegii, a anuntat purtatorul de cuvant al partidului, Sever Voinescu.

"Suntem partizanii ideii ca parlamentarul sau candidatul care obtine cele mai multe voturi intr-un colegiu sa mearga in Parlament. Cu alte cuvinte, sa terminam cu aceasta situatie in care prin fel de fel de calcule avem reprezentanti ai unui colegiu care au luat locul 2 sau chiar 3 in alegeri", a explicat Sever Voinescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca democrat-liberalii doresc modificarea legii electorale astfel incat aceasta sa raspunda cel mai bine criticilor aduse actualului sistem electoral. Sever Voinescu a precizat ca principala critica se refera la desemnarea parlamentarului care reprezinta un colegiu.

Voinescu a precizat ca la sedinta BPN nu s-a discutat despre pragul electoral, dar s-a discutat despre proiectele legislative care urmeaza sa fie analizate in coalitie si care sunt legate de administratia publica locala.

Potrivit lui Voinescu, PDL sustine in continuare alegerea primarilor din primul tur, precum si ideea ca primarul trebuie sa conduca lucrarile Consiliului Local.

"S-a stabilit ca pana la vacanta de vara, dupa consultarea coalitiei, dupa forjarea acestor proiecte legislative in guvern, ele sa fie aduse in Parlament", a adaugat Sever Voinescu, referinbdu-se la proiectele legislative vizand administratia publica locala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.