Fostul sef al statului Emil Constantinescu a declarat, duminica, la Europa FM, ca elitele intelectuale sunt responsabile de starea de confuzie generala a societatii, in conditiile in care l-au girat pe "presedintele contrabandist" Traian Basescu, fost nomenclaturist si colaborator al Securitatii.
"Presedintele Basescu are o calitate, foarte importanta, pentru ca este vorba de o valoare in sine: sinceritatea. Deci, presedintele Basescu a spus totdeauna ce vrea sa faca. Si ne-a prevenit si cine este.

El ne-a spus, de pilda, in primul moment, ca a fost contrabandist. Ne-a spus foarte clar: «Eu aveam bani, la sfarsitul regimului Ceausescu eram un om foarte bogat». Foarte bogat. Deci, nici un activist nu avea aceasta avere, «pentru ca faceam buf». Sigur, vorbeste in jargon. Asta insemna, faceam contrabanda. Stim foarte bine ca facea. Cu cine facea? Impreuna cu Securitatea, pentru ca puteai sa fi arestat daca aveai 5 dolari, nu daca aveai 100.000 de dolari. Deci ne-a spus: «eu am fost contrabandist»", a declarat Emil Constantinescu la Europa FM.

Potrivit MEDIAFAX, el a acuzat "elitele intelectuale" pentru faptul ca "au girat" pentru Traian Basescu.

"Deci, practic, presedintele Basescu nu are, ca sa spun in ghilimele, nicio vina. Ne-a spus de la inceput ce vrea sa faca. Si a facut ceea ce a facut.

Acesti oameni (elitele intelectuale - n.r.) au girat pentru persoana respectiva. Ei au spus «pentru Romania - asa ceva, noua asa ceva ne trebuie». Sa se lupte cu comunismul, sa spunem. N-are importanta ca alegem un nomenclaturist sa se lupte cu comunismul! Ca alegem o persoana care a lucrat pentru Securitate - pentru ca in mod clar a lucrat, nu intereseaza decizia - sa se lupte cu Securitatea", a declarat fostul sef al statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.