Presedintele PDL, premierul Emil Boc, le-a spus, sambata, participantilor la Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Constanta ca "roadele politice" ale masurilor dificile luate in ultimul an vor fi culese in 2011 si 2012.

Emil Boc a sustinut ca, daca ar fi continuat politicile Cabinetului precedent, Romania ar fi avut un deficit de peste 14%.

"Daca promovam politicile vechiului Guvern, acum aveam un deficit de peste 14%, iar Romania ajungea sa se imprumute doar pentru finantarea deficitului cu peste 18 miliarde de euro
", a afirmat premierul, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca Romania este stabila din punct de vedere macroeconomic si ca toti oficialii occidentali apreciaza ca tara noastra va avea o crestere economica de 1,5-2% in 2011 si de 4-4,5% anul viitor.

Premierul le-a mai spus participantilor la Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Constanta ca la televizor nu aud multe lucruri bune care s-au intamplat si a dat ca exemplu cresterea volumului exporturilor, care in 2010 s-a aflat la cel mai mare nivel de dupa 1989.

Emil Boc s-a referit si la o crestere a salariilor pentru bugetari si a pensiilor din grupele I si II de munca.

  • Ce "roade" ne asteapta in viitor?

"La bugetari exista o crestere salariala din acest an. La pensii avem asigurata sustinerea sistemului de pensii prin masurile pe care le-am luat, iar in cazul a peste 1,5 milioane de pensionari din grupele I si II de munca se poate vorbi despre o crestere a pensiilor", a afirmat premierul.

El s-a referit si la investitii, spunand ca Romania beneficiaza de 11 miliarde de euro pentru proiecte europene aflate in implementare si a dat ca exemplu judetul Constanta, unde au loc in prezent mai multe lucrari, intre care calea ferata Bucuresti-Constanta, Autostrada Cernevoda-Constanta si soseaua de centura a municipiului Constanta.

Premierul a spus ca toate acestea vor fi date in exploatare in acest an, iar din vara pe calea ferata trenurile vor face sub doua ore si jumatate de la Bucuresti la Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.