Liderul PSD Adrian Năstase, a declarat, ieri, că prin guvernul desemnat de Călin Popescu Tăriceanu „se reface, de fapt, Conventia Democrată, intr-o altă alcătuire, cu alte echipe". El a apreciat că asemănarea este dată de faptul că acest guvern este „format din reprezentanti a patru partide, in care, practic, PUR ia locul PNTCD".
„Vom vedea dacă vor avea mai mult succes decat au avut echipele de guvernare din perioada 1997-2000", a afirmat liderul PSD, după sedinta Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

„Este o formulă compozită, un amalgam de oameni cunoscuti, de oameni mai putin cunoscuti, pe unii chiar nu ii stiu deloc. Unii sunt oameni care vin de la Primăria Bucuresti, altii vin din zona a doua, a treia de la partidele politice", a adăugat Năstase.
Intrebat dacă PSD va sustine investirea noului Executiv, Năstase a răspuns că ii este foarte greu să se pronunte inainte de a fi văzut programul de guvernare propus, document despre care a afirmat că l-a primit ieri dimineată.
Năstase a dat, de asemenea, asigurări că formatiunea politică pe care o conduce va trata „cu maximă responsabilitate" votul de investitură si programul de guvernare.