Lupta pentru putere in PDL a ajuns la negocierile finale: Vasile Blaga va fi sustinut de catre Gheorghe Flutur, Liviu Negoita, Traian Ungureanu si Sorin Frunzaverde, iar Emil Boc de catre Cristian Boureanu, Roberta Anastase, Raluca Turcan si Teodor Baconschi.

Lupta pentru putere in PDL a intrat in stadiul negocierilor finale. Primul care si-a stabilit echipa este Vasile Blaga, actualul secretar general mizand pe sprijinul a patru secunzi, pe care ii doreste primvicepresedinti. Liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur si eurodeputatul Traian Radu Ungureanu sunt cei care au batut deja palma cu Blaga, dupa cum au confirmat pentru gandul surse din conducerea partidului.

Curtat initial de Cotroceni pentru a candida cu propria motiune, primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, s-a raliat si el in spatele fostului ministru de Interne, urmand sa tinteasca functia de primvice. Cel de-al patrulea aghiotant este si piesa de baza a candidaturii lui Blaga: presedintele PDL Caras-Severin, Sorin Frunzaverde.

Negocierile de pana acum nu clarifica pana la capat situatia din PDL. Caci, demersul lui Vasile Blaga este conditionat de acordul Cotrocenilor. "In acest moment asteptam semnalul presedintelui", explica pentru gandul unul dintre liderii democrat-liberali.

Practic, coagularea unei a doua tabere este pregatita pe baza candidaturii lui Emil Boc, premierul ezitand pana acum sa-si anunte o intentie clara pentru acest pas. Intrarea in joc a actualului sef al PDL-ului ar urma sa-i stranga pe toti cei care s-au delimitat pana acum de tripleta Blaga-Videanu-Berceanu: Cristian Boureanu, Roberta Anastase, Raluca Turcan si Theodor Baconschi. Acesta din urma ar fi purtat negocieri inclusiv cu Vasile Blaga, pentru postul de primvicepresedinte, secretarul general preferandu-l pana la urma pe Traian Radu Ungureanu, ca reprezentant al pilonului intelectualilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.