Presedintele Traian Basescu ar trebui sa inchida politicienii puterii si pe cei ai opozitiei intr-o camera, unde sa stea o saptamana si la final sa iasa cu un "plan Marshall" pentru Romania, afirma omul de afaceri Ion Tiriac.

"Ar trebui si opozitia si puterea sa stea macar orele astea de groaza pe care le traim, de criza, la aceeasi masa. Domnul Basescu ar trebui sa-i inchida pe aia toti intr-o camera, sa-i tina acolo o saptamana cu paine si apa, si pe urma cand ar iesi afara, domnul PSD ar avea o cicatrice, domnul liberal doi dinti mai putin, domnul PDL ar iesi fara o mana, dar ar iesi afara cu un plan Marshall (proiect de reconstructie pentru Europa de Vest conceput de SUA dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, n.r.)", a spus Tiriac la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, potrivit MEDIAFAX.

Omul de afaceri a spus ca, in cazul Romaniei, clasa politica s-a nascut pe 1 ianurie 1990 si este foarte tanara.

"Pe 1 ianuarie 1990 au inceput sa mearga la scoala si au terminat prin 2000 clasa I, a II-a, poate a III-a. (...) Intotdeauna am spus ca nu tot ceea ce a fost in trecut a fost rau. Scoala a fost senzationala, sportul a fost extraordinar, insa nu poti in 20 de ani sa-ti creezi o clasa politica ca a englezilor, francezilor sau nemtilor",
a afirmat Tiriac.

El a adaugat ca nu crede ca romanii sunt nostalgici dupa perioada comunista, punctand ca principalele drepturi castigate dupa 1989 au fost libera circulatie si accesul la informatie.

Referind-se de pozitia de premier, omul de afaceri a spus ca atunci cand o persoana este numita in acest post trebuie lasata sa-si faca treaba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.