Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sambata, ca CNC va aproba derogarea acordata de Colegiul Director de la criteriul vechimii pentru candidaturile la sefia partidului, mentionand ca sustine, pentru conducerea formatiunii, echilibrul intre experienta maturitatii si dinamismul tinerilor.

El a mentionat ca astfel va putea exista o competitie larga pentru conducerea partidului, la Conventia din mai.

Boc a facut o prezentare a situatiei tarii, mentionand ca datorita coerentei dintre actiunea PDL si cea a Guvernului, s-a reusit redresarea economica, relateaza MEDIAFAX.

  • El a precizat ca este timpul ca Romania sa iasa din recesiune, iar partidul sa culeaga roadele masurilor grele luate, care si-au facut efectul.

De asemenea, Emil Boc a promis o crestere economica de 1,5% - 2% in acest an, iar pentru 2012, primul ministru sustine ca Romania va inregistra o crestere economică de 4%-5%, scrie antena3.ro.

Boc a acuzat "mostenirea" economica lasata de liberali, criticand faptul ca PNL s-a aliat cu PSD si a combatut toate reformele promovate in ultimii ani de PDL.

Boc a spus ca CNC va aproba derogarea acordata de Colegiul Director de la criteriul vechimii pentru candidaturile la sefia partidului, mentionand ca sustine, pentru conducerea formatiunii, echilibrul intre experienta maturitatii si dinamismul tinerilor.

Sedinta CNC al PDL in care se va discuta si va aproba eventual propunerile avizate, vineri, de Colegiul Director al formatiunii, a inceput, sambata, la Parlament, cei trei "reformisti", Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu, fiind prezenti.

Colegiul Director al PDL a dezbatut, vineri dupa-amiaza, introducerea in statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum si propunerea ca cei patru prim-vicepresedinti si secretarul general sa fie alesi prin vot uninominal, la fel ca si vicepresedintii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.