Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat ca respinge ideea demisiei in bloc a conducerii PNL, daca se dovedeste ca Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea, idee avansata de Marius Oprea in urma cu o zi, adaugand insa ca probabil o discutie pe acest subiect nu va putea fi evitata in PNL.

Varujan Vosganian a declarat, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca principiul raspunderii colective a fost respins de Curtea Constitutionala cand s-a pus problema lustratiei si, din acest punct de vedere, nu vede de ce ar trebui sa demisioneze in bloc conducerea PNL, daca se dovedeste ca presedintele fondator al PC (formatiune cu care liberalii au incheiat o alianta), Dan Voiculescu, a colaborat cu Securitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Atunci cand am discutat Legea lustratiei, s-a pus in discutie daca putem face o raspundere colectiva a unei categorii, adica toti care au avut o anumita functie sunt pasibili de astfel de consecinte. Acesta a fost si punctul vulnerabil al acestei propuneri legislative, a fost respinsa de Curtea Constitutionala pe acest motiv. (…) Daca nu a functionat raspunderea colectiva in ce priveste categorii sociale, nu poate functiona nici in ce priveste colaborarea. Daca un partid intreg trebuie sa se desfiinteze daca un membru de partid este gasit colaborator cu Securitatea sau daca o conducere intreaga trebuie sa demisioneze ca a incheiat un act cu un alt partid, in care este un astfel de om - eu cred ca maine va trebui sa luam lucrurile de la inceput in Romania", a spus Vosganian.

Vicepresedintele PNL a spus ca el, personal, este intr-o situatie delicata in ceea ce priveste subiectul Dan Voiculescu, intrucat nu este in relatii amicale cu acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.