Conducerile si membrii filialelor din Covasna ale PNL, PD si PUR isi vor parasi in bloc partidele, in cazul in care prefect al judetului va fi numit un etnic maghiar, reprezentant al UDMR. "Numirea unui prefect UDMR creeaza de facto "Tinutul Secuiesc" si va conduce in mod inevitabil la aprobarea tacita a manifestarilor antiromanesti, neatacandu-se in contencios hotararile luate in consiliile locale si judetean, fapt ce va crea un climat de nesiguranta si instabilitate", se spune intr-un comunicat difuzat ieri de presedintii filialelor din Covasna ale PNL - Ioan Balan, PD - Gheorghe Baciu si PUR - Horea Muntean.

In numele membrilor si simpatizantilor covasneni ai acestor partide si al intregii populatii romanesti din judet, semnatarii comunicatului solicita ca postul de prefect sa fie atribuit Aliantei PNL-PD, urmand ca UDMR sa detina postul de subprefect, ca si pana acum. "Acest demers politic are ca scop mentinerea echilibrului etnic necesar si justifica insasi existenta filialelor judetene ale celor trei partide. Nesocotirea solicitarii noastre va dauna democratiei, convietuirii pasnice intre etnii si ne obliga sa nu ne mai regasim in politica actuala a centrului, singurul partid necesar pentru judetul Covasna ramanand UDMR", se arata in finalul comunicatului. Presedintii PNL si PD Covasna au mai precizat apoi pentru Adevarul ca, in cazul in care cererea lor va fi ignorata, iar in postul de prefect al judetului va fi numit un reprezentant al UDMR, "conducerile executive ale filialelor sunt pregatite sa demisioneze, gest ce va fi urmat, cu siguranta, si de ceilalti membri, asa ca organizatiile se vor dizolva in cel mai scurt timp".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.