Medicii de la Spitalul Elias din Bucuresti, unde a fost internata, in 6 ianuarie, deputata PDL Teo Tradafir, spun ca diagnosticul care i-a fost pus atunci este corect, neputand fi vorba de faptul ca pacienta ar fi victima unei erori medicale.

Intr-un comunicat de presa de vineri, remis agentiei MEDIAFAX, Consiliul Medical al Spitalului Elias spune ca "Teo Trandafir nu este victima unei erori medicale, medicii de la Spitalul Elias i-au pus un diagnostic corect si au reactionat prompt".

Medicii resping categoric orice afirmatie potrivit catreia Teo Trandafir nu ar fi fost corect diagnosticata si prezinta datele legate de spitalizarea acesteia: "Pacienta Teo Trandafir s-a prezentat la camera de garda in 6 ianuarie 2011, ora 21.40 pentru o suferinta cu debut in urma cu aproxiamtiv 16 ore. Prezenta durere abdominala supraombilicala de intensitate moderata si varsaturi bilio-alimentare, durere care ceda la analgetice uzuale. Examenul clinic coroborat cu ecografia abdominala efectuata imediat la prezentare si analizele de laborator ridicau suspiciunea de pancreatita acuta. Acest diagnostic a fost confirmat in primele 12 ore de la internare de tomografia computerizata, care a precizat diagnosticul de pancreatita acuta necrotica. Atat ecografia abdominala, cat si tomografia computerizata au infirmat etiologia litiazica biliara. In plus, la 24 de ore s-a efectuat colangio RMN care a reconfirmat necroza pancreatica si a infirmat din nou litiaza colecisto-coledociana, indicand colecist cu volum normal, perete subtire, alitiazic; cai biliare intra si extrahepatice de calibru normal, fara imagine de litiaza", arata comunicatul Spitualului Elias, semnat de Consiliul medical.


Consiliul Medical al Spitalului Elias considera ca orice atac al unor medici gastroenterologi la adresa modului in care a fost abordat acest caz este neavenit.

"Apreciem etalarea cunostiintelor si dezbaterile din spatiul media pe tema pancreatitei acute necrotice, dar am aprecia daca referirile la adresa Spitalului Elias ar fi in cunostiinta de situatie. Discrepanta dintre realitatea clinica a cazului si aspecte teoretice despre pancreatita acuta necrotica la «femeia in virsta de 40 de ani, supraponderala si frumusica la chip» ne apare ca o abordare nedeontologica si neacademica. Amintim celor interesati ca Spitalul Universitar de Urgenta Elias detine toate mijloacele materiale si competentele profesionale pentru ceea ce ar trebui sa fie un spital clinic de urgenta in managementul unei afectiuni grave in Romania, indiferent de apartenenta socio-politica a pacientului", conchide consilul medical comunicatul de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.