Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat, joi, cu ocazia lansarii cartii "Dupa 20 de ani", ca Romania are o "boala nenorocita" care tine de clientelismul politic si de birocratia desantata, el precizand ca PSD, atunci cand a fost la guvernare alaturi de PDL, s-a batut sa isi plaseze clientela.

"Avem o boala nenorocita: clientelismul politic si birocratia desantata, care impiedica buna functionare a administratiei publice centrale, locale si relatia noastra cu UE, s.a.m.d. Trebuie sa stim sa ne debarasam de asa ceva. Dar si noi avem falitii nostri, ca si ai nostri, cand au fost la putere si cand au intrat impreuna cu PDL, se bateau toti cum sa-si plaseze oamenii, clientela politica fara sa gandeasca «sunt cei mai capabili? sunt cei mai competenti?»", a spus Iliescu, citat de MEDIAFAX.

El a cerut celor cateva sutede membri ai PSD Bucuresti prezenti la lansarea de carte sa nu se bata pentru clientele PSD, ci sa opteze pentru oameni capabili care sa ajunga in functii de conducere.

"Noi trebuie sa ne batem pentru ca toata tara, toate structurile sa fie conduse de oamenii cei mai competenti, cei mai capabili, nu sa ne batem pentru clientela proprie la concurenta cu clientelele altor partide. Asta este boala cea mai nenorocita care a compromis o evolutie in acesti ani", a spus Iliescu.

El a cerut sa aiba loc dialoguri mai active in cadrul organizatiei muncipale si in cele de sector: "Sa avem dialoguri mai active in perioada care urmeaza cu organizatiile, cu organizatia municipala, cu organizatiile de sector, sa vedem cum sa reanimam viata politica, angajamentul politic, nivelul la care ne prezentam noi ca partid si militantii nostri".

Ion Iliescu sarbatoreste implinirea varstei de 81 de ani, joi, la Hotel Phoenicia, alaturi de membri PSD Bucuresti, lansand si cartea "Dupa 20 de ani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.