PSD nu va depune amendamente la proiectul de modificare a Codului Muncii pe care Guvernul isi va angaja raspunderea si va sesiza si Curtea Constitutionala, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Olguta Vasilescu.

Senatorul PSD a precizat, intr-o conferinta de presa, ca, daca motiunea de cenzura pe care PSD o va initia, impreuna cu PNL, dupa angajarea raspunderii Guvernului, nu va intruni voturile pentru a fi adoptata, social-democratii vor ataca la Curtea Constitutionala varianta Guvernului.

"Vom sesiza Curtea Constitutionala pe mai multe aspecte din Codul Muncii propus de Guvern, care este un Cod al Muncii orientat impotriva angajatilor numai pentru ca presedintele Traian Basescu si trupa sa cred ca romanii sunt lenesi si trebuie sa lucreze 16 ore pe zi. Este un Cod al Muncii impotriva sindicatelor, pe care le-ar dori distruse, pentru ca ies in strada si ii striga «Iesi afara, fiinta extraordinara»", a spus Vasilescu, citat de MEDIAFAX.

Deputatul PSD Ion Cindrea a precizat, in aceeasi conferinta de presa, ca PSD va sesiza Curtea Constitutionala in ceea ce priveste limitarea dreptului la negocieri colective si la greva.

Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pe noul Cod al Muncii, marti, 8 martie. Proiectul a fost aprobat in sedinta de luni a Executivului.

PSD a a finalizat varianta proprie de modificare a Codului Muncii si a depus-o, miercuri, la Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.