Fosta stema a judetului, Trei Scaune, a devenit motiv de cearta intre reprezentantii PD si UDMR din Covasna. Democratii din Covasna acuza Uniunea ca nu vrea sa colaboreze cu membrii Coalitiei si sustin ca se vor plange premierului de situatia creata in judet.

"UDMR nu se oboseste sa ne intrebe cand a luat o masura drastica in judet, nu exista o colaborare intre Uniune si noi", a afirmat, ieri, liderul PD Covasna.
Conflictul a pornit dupa ce stema a fost amplasata in urma cu doua saptamani pe frontispiciul Consiliului Judetean Covasna.

In timp ce presedintele CJ, Demeter Janos, sustine ca insemnul nu reprezinta stema judetului, ci logo-ul acestuia, subprefectul de Covasna, democratul Ioan Ursache, il acuza ca spune "multe minciuni". Potrivit reprezentantului UDMR, simbolul include un brat inarmat cu o sabie pe care se afla o inima, incadrate de soare si luna, iar mesajul poate fi tradus: "Imi dau si viata pentru judetul Covasna". Demeter Janos a declarat pentru Mediafax ca, in urma cu patru ani, CJ a inregistrat la OSIM aceasta marca, deci aceasta poate fi folosita ca simbol al judetului Covasna si amplasata pe frontispiciul institutiei.

Democratul Ioan Ursache sustine, insa, ca amplasarea simbolului pe frontispiciul sediului CJ Covasna este facuta in conditiile in care proiectul de stema nu a primit inca avizul Comisiei Nationale de Heraldica din cadrul Academiei Romane. "Presedintele CJ, Demeter Janos (UDMR), l-a pus pe domnul prefect intr-o situatie delicata, fiindca daca da jos stema sar maghiarii pe el, insa daca nu o va da jos, atunci ii sar romanii in cap", a spus subprefectul de Covasna. Presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, se plange si el ca "in judetul Covasna se fac ilegalitati" si a anuntat ca va cere efectuarea unui control al Corpulului de Control al Guvernului in legatura cu simbolul amplasat pe sediul CJ Covasna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.