Reprezentantii PIN intentioneaza se depuna o motiune simpla, la Camera Deputatilor, intitulata "Ce faceti cu petrolul Romaniei!", prin care solicita Guvernului sa faca publica strategia interna privind exploatarea rezervei nationale de petrol si gaze naturale in viitor. Mai mult, initiatorii Cozmin Gusa (foto), Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu solicita, prin intermediul textului respectiv, lamuriri privind conditiile in care s-a realizat privatizarea SC Petrom SA in 2004, marimea deductibilitatilor si facilitatilor acordate societatii si daca acestea reprezita forme de subventionare mascata a companiei dupa privatizare.

In cazul in care vor strange numarul de semnaturi necesare initierii unui asemenea demers, deputatii PIN intentioneaza sa ceara si analizarea, evaluarea si modificarea legislatiei in domeniu, a legii petrolului, a legii privind regimul concesiunilor, a legilor fiscale in materie si a legislatiei privind libera concurenta. Cozmin Gusa a spus ca a trimis deja adrese tuturor liderilor de grup din Camera Deputatilor, precum si presedintelui Traian Basescu, pentru a-i determina sa subscrie actiunii PIN.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.