Membrii Comisiei juridice a Senatului vor recomanda plenului respingerea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare, adoptand, in acest sens, un raport negativ la actul normativ.

Supus la vot, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala a intrunit sase voturi "impotriva", din partea senatorilor PSD si PNL si doua "abtineri", apartinand senatorilor Iulian Urban (PDL) si Gyerko Laszlo (UDMR).

In cursul dezbaterilor, senatorul PSD Adrian Tutuianu a anuntat ca senatorii social-democrati vor vota impotriva ordonantei de urgenta, apreciind ca autorii actului normativ nu au evaluat impactul acestuia si ca institutiile abilitate ale statului nu sunt in stare sa il puna in aplicare, transmite MEDIAFAX.

Tutuianu a afirmat ca dezavueaza acest mod de a guverna "golanesc, smecheresc", care nu are nicio legatura cu statul de drept, prin care Guvernul a ales sa reglementeze printr-o ordonanta de urgenta, care nu poate fi atacata de cei interesati in contencios administrativ.

Senatorul a sustinut ca prin acesta ordonanta se ocoleste punerea in aplicare a unei hotarari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ca toti cei care au semnat ordonanta sunt partasi la "demolarea statului de drept".

La randul sau, senatorul PNL Ioan Ghise a cerut ca membrii comisiei sa adopte un raport de respingere a ordonantei de urgenta, aratand ca haosul provine de la Guvern, cu ocazia acestei dezorganizari totale. "Guvernul Boc se scarpina cand nu il mananca", a sustinut el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.