Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca protocolul coalitiei de guvernare va fi semnat, cel mai probabil, miercuri, la Palatul Parlamentului, principiile acestui document fiind discutate, in cursul diminetii, de reprezentantii formatiunilor din arcul guvernamental.

Boc a precizat, inainte de sedinta BPN al PDL, ca semnarea protocolului va avea loc, cel mai probabil, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Presedintele PDL a mentionat ca a discutat principiile protocolului cu partenerii de coalitie, in sedinta de luni.

Vicepresedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, si-a exprimat, sambata, la Oradea, convingerea ca in cursul acestei saptamani se va semna protocolul cu PDL, care va insemna termene si legi clare.

Borbely Laszlo a precizat ca in urmatoarele luni coalitia de guvernamant va trebui sa-si dovedeasca viabilitatea in Parlament, ca sa treaca aceste legi.

"Daca a stat Legea minoritatilor cinci ani, hai sa dovedim ca pana la sfarsitul sesiunii parlamentare putem s-o adoptam. (...) Sunt in programul de guvernare atat Legea minoritatilor, cat si Legea reorganizarii regiunilor de dezvoltare. Suntem la jumatatea programului de guvernare, e momentul acum ca sa adoptam aceste legi, dar si cele de relansare economica", a afirmat vicepresedintele executiv al Uniunii.

El a precizat ca, in protocol, UDMR va stabili termene concrete pentru adoptarea acestor legi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.