Unul dintre candidatii la sefia UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca perspectiva unei colaborari a Uniunii cu USL nu este "prea roz", in conditiile in care in PRM a intrat "pe usa din dos" in aceasta alianta.

Kelemen a spus, la Cluj, ca UDMR nu a colaborat niciodata cu PRM si nu va colabora cu nicio alianta sau coalitie in care PRM este prezent.

"Asteptam cu mare interes mesajul colegilor din celelalte partide la Congresul UDMR, dar exista o problema. Pana cand PRM intra pe usa din spate in aceasta alianta, USL, perspectiva unei colaborari nu este prea roza. Pana cand PRM exista in aceasta alianta, neoficial sau oficial, e o problema. UDMR nu a colaborat niciodata cu PRM si nu va colabora cu nicio alianta sau coalitie in care PRM este prezent. Este problema PSD, nu a noastra", a spus Kelemen, transmite MEDIAFAX.


Intrebat daca se asteapta la mesaje din partea liderilor PSD si PNL prin care UDMR este invitata alaturi de USL, Kelemen a raspuns ca, daca mesajele vor fi de aceasta natura, vor reprezenta o greseala.

"Nu stiu ce mesaje vor fi. Daca vine cineva la Congresul UDMR sa ne invite undeva, am impresia ca greseste. De fiecare data cand noi am invitat pe toti presedintii partidelor politice din Parlament, cele democratice, si acum era absolut firesc, sa ii invitam pe toti si vor veni cu totii si fiecare va spune un cuvant de salut. Nu stiu cu ce mesaj vor veni si nici nu e treaba noastra. Eu ma bucur ca toti au acceptat invitatia noastra, iar asta inseamna ca, intr-adevar, UDMR este o forta importanta, o forta puternica in Parlamentul Romaniei si in politica romaneasca", a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, UDMR este in momentul de fata intr-o coalitie cu PDL si nu exista niciun motiv pentru a rupe aceasta colaborare.

"Noi suntem intr-o coalitie si nu avem niciun gand sa rupem coalitia si sa nu mergem mai departe cu aceasta coalitie, pentru ca programul de guvernare a fost respectat, cuvantul dat a fost respectat si nu avem niciun motiv sa ne gandim la o alta coalitie, la o alta alianta", a spus candidatul pentru functia de presedinte al UDMR.

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.