Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, marti, la RFI, ca nu ar fi utila inlocuirea lui Emil Boc din functia de prim-ministru, el apreciind insa ca in Romania lui "merge si-asa" orice solutie poate fi adoptata.

"Romania are deja angajamente internationale, pe care trebuie sa le respecte, pentru ca le are inclusiv fata de Uniunea Europeana, nu le are numai fata de Fondul Monetar International. Deci, atunci cand vorbim despre schimbarea domnului Emil Boc, trebuie sa ne punem foarte clar intrebarea cui foloseste aceasta schimbare?", a declarat Stolojan la RFI.

El a adaugat ca "in Romania lui «merge si-asa», din pacate, sigur ca orice solutie poate fi adoptata".

"Repet intrebarea: cui foloseste schimbarea primului ministru in acest moment? Daca gasim raspunsul la aceasta intrebare, atunci sigur ne mai lamurim", a completat Theodor Stolojan.

  • Boc vrea totul: Si PDL si tara

Premierul Emil Boc nu ar mai dori sa renunte nici la functia de prim ministru si nici la cea de presedinte al PDL si intentioneaza sa-si duca cele doua mandate pana la capat, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, unii lideri ai PDL au incercat sa-l determine pe Emil Boc sa renunte la functia de premier, dar deocamdata acesta nu doreste sa plece din fruntea Guvernului.

Emil Boc are sanse sa ramana in aceasta functie in conditiile in care partenerii de coalitie nu agreeaza ideea unui premier tehnocrat, iar cei vizati pentru inlocuirea actualului sef al Guvernului nu ar fi acceptat, potrivit surselor citate, aceasta sarcina.

Sursele citate au mai aratat, de asemenea, ca Emil Boc doreste sa candideze in continuare pentru functia de presedinte al PDL si ca el si Vasile Blaga au sanse egale, in acest moment, pentru sefia partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.