Premierul Emil Boc a anuntat ca liderii coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii, precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

Emil Boc a precizat ca va avea discutii pe tema Codului Muncii cu fiecare grup parlamentar din coalitie, luni urmand sa aiba, la ora 15.00, o intalnire cu deputatii minoritatilor nationale, iar marti cu grupurile UDMR si PDL.

El a mai spus ca in perioada urmatoare va mentine si continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele si va tine cont de amendamentele parlamentarilor in cadrul procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe Codul Muncii, transmite MEDIAFAX.

Emil Boc a precizat ca in urma acestor consultari Guvernul va lua decizia finala in privinta asumarii raspunderii.

  • Problema contractelor colective

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca Legea contractelor colective de munca nu este abrogata prin noul Cod al Muncii.

Premierul a spus ca a acceptat propunerea UNPR in privinta contractelor colective de munca, astfel incat acestea sa fie reglementate prin lege speciala.

"Asta inseamna ca legea contractelor colective de munca ramane in vigoare, nu este abrogata prin Codul Muncii, problema contractelor de munca urmand sa fie reglementata prin lege speciala", a explicat Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.