In 2011 vor fi concediati 20.000 de bugetari, sustine presedintele PSD Victor Ponta.

"Romania nu a iesit din criza, poate ca doamna Udrea a iesit din criza sau domnul Basescu, dar genul acesta de declaratii, dincolo de importanta lor in batalia interna din partidul de guvernamant, risca sa induca in eroare si sa creeze o noua mare dezamagire in cadrul populatiei", a afirmat Ponta, astazi, intr-o conferinta de presa, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a declarat ca vrea sa prezinte cifre concrete cu privire evolutia economica ale Romaniei, pe care Guvernul, chiar daca le detine, nu le poate mentiona. Presedintele PSD a mentionat faptul ca datele prezentate de presedinte si de premier sunt 'super-optimiste si super-nerealiste'.

Totodata, Ponta a afirmat ca tinta de deficit de 6,5% din PIB in 2010 a fost atinsa in mod nereal, intrucat nu au fost luate in calcul arieratele Guvernului, in suma de peste 1,6 miliarde euro. Presedintele PSD este de parere ca primul lucru pe care Guvernul ar trebui sa il faca, pentru relansare economica, ar fi plata datoriilor catre firmele private
.

Acesta a adaugat ca tinta de 4.4% din PIB ca deficit pentru 2011 este nerealista, atingerea acestui prag putand fi facut doar fara crestere economica.


In 2011, vor fi concediati 20.000 de bugetari


Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca Executivul are in vedere continuarea reducerii numarului angajatilor din sectorul bugetar, astfel ca in 2011 vor fi disponibilizati 20.000 de bugetari.


Ponta: Boc si Basescu mint, nu iesim din recesiune!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.