Eckstein Kovacs Peter, candidat la functia de presedinte al UDMR, s-a declarat, miercuri, la Satu Mare, convins ca va castiga alegerile, daca votul va fi secret.

Eckstein Kovacs a afirmat ca este convins ca va castiga alegerile interne din UDMR "cu conditia ca votul delegatilor sa fie cu adevarat secret".

Eckstein a criticat faptul ca UDMR Satu Mare nu are niciun reprezentant in Consiliul Permanent al Uniunii, in pofida rezultatelor foarte bune la alegeri, aratand ca rolul pe care UDMR Satu Mare il are in Guvern, in ministere si la conducerea institutiilor deconcentrate nu este pe masura asteptarilor membrilor organizatiei judetene, transmite MEDIAFX.

Eckstein a adaugat ca nu vrea sa schimbe verticalitatea UDMR, care "nu a devenit remorca vreunui partid romanesc sau din Ungaria".

"S-a spus ca UDMR se alatura cand unuia, cand altuia, ca o femeie de moravuri usoare. Din contra, acest lucru dovedeste capacitatea UDMR de a construi coalitii politice", a declarat Eckstein.

Acesta a afirmat ca poate atrage si alte voturi decat cele ale electoratului stabil al UDMR, in jur de 3-4% din totalul alegatorilor, "lucru absolut necesar pentru intrarea in Parlament".

Congresul UDMR se va desfasura in 26-27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, dupa ce actualul presedinte, vicepremierul Marko Bela, a anuntat ca nu isi mai doreste un nou mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.