PDL a lansat, marti, in dezbatere proiectul Legii Capitalei, care prevede ca functia de primar de sector sa fie desfiintata si cei 6 primari de sector sa devina viceprimari, desemnati din randul a 55 de consilieri alesi uninominali.

Prim-vicepresedintele PDL Bucuresti, Sorina Placinta, a organizat o prima dezbatere cu asociatiile implicate, pe tema proiectului Legii Capitalei, propus de PDL.

Proiectul PDL prevede ca primarul general va fi ales potrivit legii alegerilor locale. Consiliul Municipiului Bucuresti ar urma sa fie compus din 55 de consilieri municipali care vor fi alesi uninominal, pe liste apartinand partidelor sau candidatilor independenti, transmite MEDIAFAX.

Primarul general va subordona 6 viceprimari desemnati dintre cei 55 de consilieri, prin votul majoritatii. Viceprimarii pot fi inlocuiti tot prin votul majoritatii consilierilor.

Cele 6 sectoare vor fi subdiviziuni administrative teritoriale fara personalitate juridica.

Sorina Placinta a prezentat proiectul PDL, aratand ca este necesara aceasta lege deoarece Bucurestiul nu poate functiona ca un oras format din mai multe orasele. Ea a aratat ca primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman (PNL), nu ii convine propunerea PDL deoarece bugetul Sectorului 1 este cel mai mare si nu va putea gestiona acest buget.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.