Guvernul va decide pentru fiecare din cele peste 150 de companii de stat daca le inchide, le privatizeaza sau le pastreaza in portofoliul propriu, a declarat marti seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks.

"Facem o analiza a companiilor publice. Sunt multe. Avem o lista partiala cu peste 150 de companii. Trebuie sa facem o analiza, care sunt aceste companii, ce servicii presteaza, daca au arierate, pierderi, profit, daca sunt eficiente. Primul pas elaborarea unei strategii pentru fiecare intreprindere publica", a afirmat Franks, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca ulterior se va stabili daca aceste companii nu sunt viabile si trebuie inchise, daca sunt viabile si merg spre privatizare sau daca vor ramane in portofoliul statului, din ratiuni economice sau strategice.

"Cerem Guvernului sa defineasca optiunea pentru fiecare companie, cum o vor implementa si in ce orizont de timp. In urmatoarele sase luni se va realiza acest lucru", a mai spus Franks.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.